Rijstkoekjes

Rijstkoekjes

Voor als je nog een kliekje rijst hebt is dit recept handig. Zo hoef je echt niets weg te gooien.

Ingrediënten: 1 ui, 1 theelepel sambal, 1 eetlepel sojasaus, 250 gram gekookte rijst, 1 ei, 1 eetlepel bloem,

Bak in een hete koekenpan met wat olie 1 gesnipperde ui met 1 theelepel sambal en 1 eetlepel sojasaus tot de ui zacht is. Schep dit door ongeveer 250 gram gekookte rijst. Schep er ook 1 ei en 1 eetlepel bloem door. Schep dan op een met bakpapier bekleedde bakplaat hoopjes rijst en druk het plak tot ongeveer ‘pinkdikte’. Zet de ovenplaat in de voorverwarmde oven op 160 graden voor ongeveer 25 tot 30 minuten.

Serveer met bijvoorbeeld zoete chilisaus of een dikke ketjapsaus. Eet smakelijk!


Één reactie op “Rijstkoekjes

  1. Ik vries rijst die overblijft altijd in ,kan het daarna in de soep ofzo en veel beetjes maken ook weer een bord vol maar dit is ook een goede oplossing.Vroeger werden er zoete koekjes gebakken van rijstrestjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel