Rijstkoekjes

Rijstkoekjes
Voor als je nog een kliekje rijst hebt is dit recept handig. Zo hoef je echt niets weg te gooien.

Ingrediƫnten: 1 ui, 1 theelepel sambal, 1 eetlepel sojasaus, 250 gram gekookte rijst, 1 ei, 1 eetlepel bloem,

Bak in een hete koekenpan met wat olie 1 gesnipperde ui met 1 theelepel sambal en 1 eetlepel sojasaus tot de ui zacht is. Schep dit door ongeveer 250 gram gekookte rijst. Schep er ook 1 ei en 1 eetlepel bloem door. Schep dan op een met bakpapier bekleedde bakplaat hoopjes rijst en druk het plak tot ongeveer ‘pinkdikte’. Zet de ovenplaat in de voorverwarmde oven op 160 graden voor ongeveer 25 tot 30 minuten.

Serveer met bijvoorbeeld zoete chilisaus of een dikke ketjapsaus. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


0 reacties op “Rijstkoekjes

  1. Ik vries rijst die overblijft altijd in ,kan het daarna in de soep ofzo en veel beetjes maken ook weer een bord vol maar dit is ook een goede oplossing.Vroeger werden er zoete koekjes gebakken van rijstrestjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat