Gehaktrolletjes met Champignonssaus

Gehaktrolletjes met Champignonssaus
Ingrediƫnten: 450 gram gehakt, 2 sjalotjes, 1 ei, paneermeel, 1 eetlepel tomatenpuree, zout, peper, ham, 1 ui, 250 gram kastanjechampignons, 2 eetlepels tomatenpuree, 125 ml kookroom, oregano,

Meng 450 gram gehakt met 2 fijngesnipperde sjalotjes, 1 ei, paneermeel, 1 eetlepel tomatenpuree, zout en peper. Verdeel in 5 of 6 porties. Omwikkel elke portie met een plakje ham en zet de ham vast met een sateprikker. Bak de gehaktrolletjes om en om bruin in de boter. Leg de gehaktrolletjes in een ovenschaal. Bak in de achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons. Als de champignons zacht zijn voeg je 2 eetlepels tomatenpuree, een beetje water, 125 ml kookroom (ik had dit keer Finesse voor koken, is een ‘light versie’) en wat oregano naar smaak. Breng het kort aan de kook en schep het dan over de gehaktrolletjes. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven op 175 graden (hetelucht) voor ongeveer 30 minuten. Serveer aardappeltjes of salade. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat