Gehaktrolletjes met Champignonssaus

Gehaktrolletjes met Champignonssaus

Ingrediënten: 450 gram gehakt, 2 sjalotjes, 1 ei, paneermeel, 1 eetlepel tomatenpuree, zout, peper, ham, 1 ui, 250 gram kastanjechampignons, 2 eetlepels tomatenpuree, 125 ml kookroom, oregano,

Meng 450 gram gehakt met 2 fijngesnipperde sjalotjes, 1 ei, paneermeel, 1 eetlepel tomatenpuree, zout en peper. Verdeel in 5 of 6 porties. Omwikkel elke portie met een plakje ham en zet de ham vast met een sateprikker. Bak de gehaktrolletjes om en om bruin in de boter. Leg de gehaktrolletjes in een ovenschaal. Bak in de achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons. Als de champignons zacht zijn voeg je 2 eetlepels tomatenpuree, een beetje water, 125 ml kookroom (ik had dit keer Finesse voor koken, is een ‘light versie’) en wat oregano naar smaak. Breng het kort aan de kook en schep het dan over de gehaktrolletjes. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven op 175 graden (hetelucht) voor ongeveer 30 minuten. Serveer aardappeltjes of salade. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel