Rijst met Rundvlees, Paprika en Peultjes

Rijst met Rundvlees, Paprika en Peultjes
IngrediĆ«nten: rijst, 2 theelepels sojasaus, 2 theelepels rijstwijn, 2 theelepels sesamolie, 2 theelepels maizena, zout, peper, 300 gram rundvleesreepjes, 200 gram peultjes, 1 paprika, 150 ml kippenbouillon, 2 eetlepel oestersaus, pinda’s

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak een marinade van 2 theelepels sojasaus, 2 theelepels rijstwijn, 2 theelepels sesamolie, 2 theelepels maizena, zout en peper. Marineer hierin 300 gram rundvleesreepjes voor minstens 20 minuten. Roerbak de gemarineerde rundvleesreepjes bruin in de hete olie. Als het bruin is schep je het uit de pan en zet je het even apart. Roerbak nu 200 gram peultjes met 1 gesneden paprika op hoog vuur voor ongeveer 2 minuten. Voeg dan 150 ml kippenbouillon en 2 eetlepels oestersaus toe en breng het aan de kook. Schep nu de rundvleesreepjes terug in de pan en warm het goed door. Serveer met rijst en pinda’s. Eet smakelijk!

this recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaat