Oosters Taartje

Oosters Taartje
Ingrediƫnten: 250 gram gehakt, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel bloem, 1 wortel, 50 gram cashewnoten, 250 ml kippenbouillon, 50 gram santen, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel zoete chilisaus, bladerdeeg,

Bak 250 gram gehakt tot het bruin is. Voeg dan 1 gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel gemberpoeder toe. Bak dit mee tot de ui zacht is. Roer er 1 eetlepel bloem door. Voeg 1 gesneden wortel en 50 gram grof gehakte cashewnoten toe en dan beetje bij beetje 250 ml kippenbouillon toe. Breng het kort aan de kook. Roer er nu 50 gram santen (kokosnoot creme), 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel zoete chilisaus door. Laat het al roerend indikken. Bekleed 4 ingevette ovenschaaltjes met bladerdeeg. Schep het vlees-groentenmengsel erin en dek het af met nog wat bladerdeeg, niet helemaal afdekken. Zet de ovenschaaltjes nu in de voorverwarmde oven op 170 graden (hetelucht) voor ongeveer 25 minuten. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaatLekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour