Chocolade Mokka Spiraalkoekjes

Chocolade Mokka Spiraalkoekjes
Wat doe je als je onverwacht een middag vrij krijgt zo voor de kerstdagen? Koekjes bakken! Dit keer chocolade mokka spiraalkoekjes.

Ingrediƫnten: 100 gram pure chocolade, 2 theelepels instant koffie, 125 gram suiker, 115 gram boter, 2 eieren, zout, 2 theelepels vanille aroma, 375 gram bloem, 30 gram cacaopoeder,

Smelt eerst 100 gram pure chocolade au-bain marie en laat het daarna wat afkoelen. Meng 2 theelepels instant koffie met 1 eetlepel heet water en roer het goed zodat de koffie helemaal is opgelost. Laat ook dit afkoelen. Voor het deeg mix je 125 gram suiker met 115 gram boter tot het een zachte massa is. Voeg dan 2 eieren, een snufje zout en 2 theelepels vanille aroma toe. Mix het goed. Voeg dan 375 gram bloem toe en mix het tot je een korrelig deeg krijg. Kneed daarna verder met de hand tot het een mooie deegbal is. Verdeel dit in twee deegballen. Meng door 1 deegbal de gesmolten chocolade en 30 gram cacaopoeder tot het goed verdeeld is. Door de andere kneed je de koffie tot het goed verdeeld is. Pak beide deegballen in in huishoudfolie en laat het een half uur rusten in de koelkast. Daarna rol je beide deegballen uit op een stuk bakpapier. Leg het mokkadeeg op het chocoladedeeg en rol het deeg nu op. Laat het nu weer even rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 160 (hetelucht). Snij de deegrol nu in dunne plakjes en leg ze op de bakplaat bekleed met bakpapier (of zo’n siliconen bakmat). Bak de koekjes in 10 tot 15 minuten gaar. Laat de koekjes afkoelen op een taartrek. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaat