Boerenkool met Worst

Boerenkool met Worst
Koud buiten, aan de wandel, reizend in de trein en fietsend met mijn kerstpakket (een chocolade kerstpakket!). Daar hoort gewoon ouderwetse boerenkool met worst en jus bij.

Ingrediƫnten: 750 gram aardappels. 450 gram boerenkool, boter, melk,

Gewoon ongeveer 750 gram kruimige en geschilde aardappels koken, leg er tijdens het koken een rookworst boven. Bak in boter 450 gram diepvries boerenkool tot het ontdooit is (verse boerenkool van het land kan nu ook, de vorst is er over heen gaan en dan is qua smaak veel lekkerder!). Als de aardappels gaar zijn giet je het af. Doe bij de aardappels een klontje boter en een scheutje melk en stamp het fijn. Doe de boerenkool erbij en stamp het nog goed door elkaar. De jus komt uit een pakje (schandalig). Dat betekent dus wat boter smelten, water erbij, zakje erbij, even laten koken en goed roeren. Serveer met de rookworst en een kuiltje met jus. Eet Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaat