Noedels met Kip en Spinazie

Noedels met Kip en Spinazie
Ingrediënten: noedels, 2 kipfilets, kerriepoeder, zout, peper, 100 gram blokjes ham, 1 teentje knoflook, 300 gram spinazie, 125 ml kookroom,

Kook de noedels zoals staat aangegeven op de verpakking. Snij 2 kipfilets in blokjes. Kruid het met kerriepoeder, zout en peper. Bak de kipfilet bruin in hete olie. Als de kipfilet bruin is voeg je 100 gram blokjes ham, 1 fijngehakt teentje knoflook en beetje bij beetje 300 gram spinazie toe. Als de spinazie geslonken is voeg je 100 ml kippenbouillon en 125 ml (1/2 flesje) kookroom er aan toe. Roerbak het geheel nog een minuut of 5 serveer met de noedels. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


0 reacties op “Noedels met Kip en Spinazie

 1. Dag Anja,
  Weer zo’n lekker recept vandaag. De zoetzure kip van een paar dagen geleden was ook zo heerlijk.
  Wat ik me wel afvraag is het volgende:
  Bijna élke dag gebruik je een heel of half pakje kookroom o.i.d. Het is wél makkelijk, tja…..dát wel.
  Maar daar wordt een mens toch wezenloos dik van . Moet ik nou écht elke dag aan de ‘kookroom’ ??? Is dat de oplossing voor alles ? Geen enkele dieetiste die dat goed vindt hoor !
  Hoe los ik dat dan op ? Weet je ook een andere manier om iets lekker ‘smooth’ te maken? Ik ben namelijk allang blij dat ik van de ‘pakjes’ af ben en wil dat liever niet inruilen voor ‘roompjes’ etc.

  Ik hoop een alternatief van je te horen, want je recepten zijn wél erg leuk en gezellig vind ik.
  Groetjes
  Marieke

 2. Hallo,

  Leuk te horen dat je de zoetzure kip ook lekker vond, wij hebben er ook van gesmuld. Zo lekker van smaak zonder dat er pakjes aan te pas waren gekomen

  Deze week staat er inderdaad wel bijna in elk recept iets van kookroom. Maar gelukkig geen heel flesje steeds. Als ik zo rondzoek op internet vind ik als alternatief alleen kookroom light en minder gebruiken van de kookroom light kan vaak ook en dan wat meer water of bouillon toevoegen zodat je toch dat romige effect wat houd.

  In ieder geval zit er morgen geen kookroom in het gerecht wat ik wil maken…

  Groetjes Anja

 3. Wow ik vond je recept echt Mega……ik moes een pot spinazie gebruiken want de buurtwinkel hier had geen verse.
  Maar desalniettemin….super dank je wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaatLekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour