Chocoladekoekjes zonder Bloem

Chocoladekoekjes zonder Bloem
Het recept lijkt op het recept voor chocolademousse, maar in plaats van een tijd in de koelkast gaat het nu 15 minuten in de oven.

Ingrediënten: 125 gram pure chocolade, 4 eieren, 40 gram suiker, 30 gram boter,

Smelt 125 gram pure chocolade (kookchocolade van Verkade is echt een tip!) au-bain marie met 30 gram boter. Als de chocolade gesmolten is roer je er 1 1/2 eidooier door. Klop 4 eiwitten met 40 gram suiker tot het stijf en schuimig is. Spatel er de gesmolten chocolade door. Schep op een bakplaat bekleed met bakpaper hoopjes van het chocolademengsel met voldoende tussenruimte. Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven op 155 graden (hetelucht) voor ongeveer 15 minuten. Schep de koekjes van de bakplaat en laat ze goed afkoelen. Eet smakelijk!

"Chocoladekoekjes zonder Bloem", out of 5 based on 1 ratings.

4 reacties op “Chocoladekoekjes zonder Bloem

 1. Hallo,

  als eerste wil ik zeggen dat ik dit een geweldige site vind !

  Ik heb een vraagje over dit recept; Hoeveel koekjes kun je er uit krijgen ongeveer ?

  Alvast bedankt ! :)

  • Volgens mij waren het er een stuk of 12 a 15 uit m hoofd. Maar precies weet ik het niet meer. Ik zal in het vervolg, als ik koekjes maak, het aantal erbij zetten!

   Gr. Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaatLekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour