Sperziebonen met Ontbijtspek en Ui

Sperziebonen met Ontbijtspek en Ui
Ingrediƫnten: 300 gram sperziebonen, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 1 eetlepel bloem, 250 ml melk, peterselie,

Kook 300 gram sperziebonen beetgaar. Giet het af en houd het even apart. Bak in een hete wok 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot het knapperig is en voeg dan 1 gesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm naar smaak toe. Als de ui zacht is voeg je 1 eetlepel bloem toe en dan voeg je beetje bij beetje ongeveer 250 ml melk toe terwijl je blijft roeren. Als je de gewenste dikte qua saus hebt bereikt dan kan je de sperziebonen erdoor roeren. Warm het geheel nog een minuut of 5 door. Breng het op smaak met peterselie en serveer met bijvoorbeeld in de oven gebakken aardappelwafeltjes. Eet Smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaatMoederdag 2014