Nasi Goreng met Kip Sate

Nasi Goreng met Kip Sate
Vandaag heeft Britt gekookt en dit heeft ze gemaakt: Nasi Goreng met Kip Sate en Sperzieboontjes in Sweet Chili Sauce van Conimex.

Ingrediƫnten: rijst, 300 gram sperziebonen, Conimex mix voor Sweet Chili sauce, 1 pak Conimex Nasi Goreng met Kip Sate, 2 kipfilets, 150 ml water, 1 prei, gebakken uitjes,

Kook hiervoor de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking en zet tegelijkertijd ook 300 gram verse sperziebonen op. Giet de rijst af als het klaar is en laat het met de deksel op de pan nog even nagaren (niet terug op het vuur zetten!). Giet de sperziebonen af als het beetgaar is en spoel het met koud water af. Maak een dressing van de Conimex mix voor Sweet Chili sauce. Na 5 minuten roer je dit door de sperziebonen. Bak in de hete olie 2 in blokjes gesneden kipfilet goudbruin. Voeg dan 150 ml water toe en het zakje Conimex mix voor Satesaus. Roer het goed. Laat het kort koken, zet het vuur lager en laat het nog een minuut of 3 pruttelen. Roerbak in een wok met hete olie 1 fijngesnipperde ui 2 minuten, voeg dan 1 in ringen gesneden prei toe en bak dit 2 minuten mee. Dan kan je de rijst en de Conimex kruidenmix voor nasi goreng erbij doen en roerbak het nog 1 minuut. Op je bord kan je nog wat gebakken uitjes over je nasi of kipsate strooien. Dan ben je klaar en kan je alles serveren! Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat