Appeltaart Cakejes

Appeltaart Cakejes
Ingrediënten: 2 appels, citroensapm 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 4 eieren, rozijnen, 1 eetlepel speculaaskruiden, 250 gram suiker, 250 gram boter, 250 gram bloem, 1 zakje vanillesuiker,

Schil 2 appels, en snij het in kleine blokjes. Schep er een klein scheutje citroensap door, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, een klein handje rozijnen en 1 eetlepel speculaaskruiden. Maak een beslag van 250 gram suiker en 250 gram boter. Dit meng je goed en dan voeg je 1 voor 1, al mixend, 4 eieren toe. Doe er dan 250 gram bloem en 1 zakje vanillesuiker bij. Nog even goed mixen. Doe papieren cakevormpjes in een muffinvorm. Schep een klein beetje beslag in elk vormpje. Doe er dan wat van het appeltaart mengsel over en dan weer beslag erover, zodat je geen appel meer ziet. Zet de muffinvorm in de voorverwarmde oven op 160 graden voor ongeveer 35 minuten. Laat de cakejes eerst afkoelen voor je gaat aanvallen! Smul ze!

This recipe is also available in english!


2 reacties op “Appeltaart Cakejes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat