Babi Ketjap en Bananenchips

Babi Ketjap en Bananenchips
Babi Ketjap:

Ingrediënten: 2 uien, 800 gram varkenslapjes, 1 eetlepel ketoembar, 1 eetlepel djinten, 1 eetlepel gemberpoeder, 1 teentje knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 5 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel azijn,

Fruit 2 fijngesnipperde uien in hete olie tot de uien goudbruin zijn. Voeg dan 800 gram in blokjes gesneden varkenslapjes bij en bak dit bruin. Voeg dan de kruiden toe: een eetlepel ketoembar, 1 eetlepel djinten en 1 eetlepel gemberpoeder. Voor de rest doe je er ook 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 5 eetlepels ketjap manis en 1 eetlepel azijn. Doe er ook nog wat water bij zodat het vlees net onder staat. Breng het aan de kook en zet dan het vuur lager en laat het dan zeker 3 uur op een laag vuur pruttelen.

Bananenchips:

Ingrediënten: 4 bananen, olie, poedersuiker,

Snij 4 bananen in plakjes. Bak deze plakjes in hete olie en boter aan elke kant 2 minuten. Laat de bananenplakjes uitlekken op keukenpapier. Strooi er nog wat poedersuiker over als het nog warm is.

Bij dit lekkers hadden we rijst en sperziebonen die we kort gekookt hebben en daarna kort hebben gebakken in een sweet & sour woksaus van Conimex. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


5 reacties op “Babi Ketjap en Bananenchips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat