Babi Ketjap en Bananenchips

Babi Ketjap en Bananenchips

Babi Ketjap:
Ingrediënten: 2 uien, 800 gram varkenslapjes, 1 eetlepel ketoembar, 1 eetlepel djinten, 1 eetlepel gemberpoeder, 1 teentje knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 5 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel azijn,

Fruit 2 fijngesnipperde uien in hete olie tot de uien goudbruin zijn. Voeg dan 800 gram in blokjes gesneden varkenslapjes bij en bak dit bruin. Voeg dan de kruiden toe: een eetlepel ketoembar, 1 eetlepel djinten en 1 eetlepel gemberpoeder. Voor de rest doe je er ook 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 5 eetlepels ketjap manis en 1 eetlepel azijn. Doe er ook nog wat water bij zodat het vlees net onder staat. Breng het aan de kook en zet dan het vuur lager en laat het dan zeker 3 uur op een laag vuur pruttelen.

Bananenchips:
Ingrediënten: 4 bananen, olie, poedersuiker,

Snij 4 bananen in plakjes. Bak deze plakjes in hete olie en boter aan elke kant 2 minuten. Laat de bananenplakjes uitlekken op keukenpapier. Strooi er nog wat poedersuiker over als het nog warm is.

Bij dit lekkers hadden we rijst en sperziebonen die we kort gekookt hebben en daarna kort hebben gebakken in een sweet & sour woksaus van Conimex. Eet smakelijk!


5 reacties op “Babi Ketjap en Bananenchips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel