Gemarineerde Sperzieboontjes

Gemarineerde Sperzieboontjes
Een keer wat anders met sperziebonen, en ook super simpel.

Ingrediënten: sperziebonen, balsamico azijn, 1 teentje knoflook, zout, peper,

Laat sperziebonen (fijne, hele) ontdooien (heb je verse sperziebonen blancheer ze eerst tot ze beetgaar zijn). Per 100 gram sperziebonen heb je een eetlepel olijfolie, 1 eetlepel balsamico azijn en 1 klein teentje fijngehakte knoflook (of zoveel of weinig als je lekker vindt) nodig. Breng de marinade op smaak met zeezout en witte peper. Roer dit goed en doe de sperziebonen erin, laat de marinade over alle sperziebonen komen. Laat het zeker 15 minuten staan. Verwarm een koekenpan zonder olie en bak hierin de boontjes voor een minuut of 5. Wij hebben er een gemarineerd varkensfiletlapje en gebakken aardappeltjes bij gegeten. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat