Verse Deegkussentjes met Spinazie

Verse Deegkussentjes met Spinazie
Naast de tagliatelle, hadden we ook nog genoeg pastadeeg om tortellini te maken. Althans tortellini kan je het niet echt noemen want de draaikunst daarvan heb ik nog niet onder de knie.

Ingrediënten: verse pastadeeg, 1 ui, 1 teentje knoflook, 100 gram spinazie, 2 eetlepels crème fraiche, geraspte kaas, zout, peper,

Voor de vulling had ik 1 fijngesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook in de hete olie gebakken tot de ui glazig was. Daarna voeg je ongeveer 100 gram fijngehakte diepvries spinazie toe en bak dit mee tot het goed warm is. Voeg wat tijm toe, 2 eetlepels crème fraiche en geraspte kaas. Breng het op smaak met zout en peper. Warm het kort door zodat de creme fraiche en de kaas gesmolten is. Laat het nu goed afkoelen. Maak 2 deeglappen van ongeveer de zelfde grootte. Schep op de eerste deeglap hoopjes van het spinaziemengsel, ongeveer 1 dessertlepel. Houd ongeveer een afstand van 2 cm. Leg daarna de 2de deeglap erboven en druk nu voorzichtig de lucht weg ronddom de hoopjes. Snij ze nu uit en vouw ze als een tortellini bv, of hou ze als ravioli… Je kan er alle kanten mee op. Ook deze kussentjes kook je in kokend water met wat zout voor ongeveer 4 minuten! Je kan de kussentjes ook in een afgesloten bak bewaren in de koelkast of zelfs invriezen. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel