Pizza met Geroosterde Tomaten en Kaas

Pizza met Geroosterde Tomaten en Kaas

Ingrediënten: 4 trostomaten, perper, zout, olijfolie, 3 eetlepels crème fraiche, 1 eetlepel mosterd, 500 gram bladerdeeg, geraspte kaas, 1 teentje knoflook tijm, mozzarella,

Snij 4 trostomaten in partjes en leg ze op een bakplaat, strooi er peper en zout over en giet er wat olijfolie over. Zet de tomaten in de voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 10 minuten. Maak ondertussen de saus. Meng 3 eetlepels crème fraiche met 1 eetlepel mosterd. Rol 500 gram bladerdeeg uit tot een flinke lap en snijd hem rond, of gebruik Danerolles vers deeg voor hartige taart. Leg het deeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Maak een rand van ongeveer 1 1/2 centimeter door er voorzichtig in te snijden met een mes, niet helemaal insnijden! Bestrooi het midden met geraspte kaas en bestrijk de cirkel met het crème fraiche-mosterd mengsel. Leg hierop de geroosterde tomaatjes, bestrooi het met een fijngehakt teentje knoflook, wat verse tijmblaadjes, 1/2 bolletje mozzarella (gescheurd) en nog een keer met geraspte kaas. Zet de pizza in de voorverwarmde oven op 180 graden en bak de pizza in een minuut of 30 klaar! Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel