Chocolade Vanille Koekjes

Chocolade Vanille Koekjes

Ingrediënten: 200 gram boter, 125 gram witte basterdsuiker, zout, 2 zakjes vanillesuiker, 250 gram bloem, 5 gram cacaopoeder,

Meng 200 gram boter met 125 gram witte basterdsuiker, snuf zout en 2 zakjes vanillesuiker (16 gram). Kneed er daarna 250 gram bloem door en deel het deeg in 2 delen. Een kleiner en groter deel. Meng door het kleinere deel nog 5 gram cacaopoeder. Laat het deeg nu 1 uur rusten in de koelkast. Rol het deeg uit tot 2 deeglappen. Leg de donker deeglap op de lichte en rol het goed op. Snij nu koekjes van deze staaf. Leg dit op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in een voorverwarmde oven op 170 graden in ongeveer 20 minuten klaar. Laat het goed afkoelen! Smul ze!


2 reacties op “Chocolade Vanille Koekjes

    • Nee, in de Nesquick zit ook nog melkpoeder en soort van suiker. Cacaopoeder is echt puur cacao. Meestal heb ik die van Blooker of de van Droste (met die verpleegster er op)

      Groetjes Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel