Biefstuk met in bier gestoofde uien

Biefstuk met in bier gestoofde uien

Dit past in een lekker hoofdgerecht tijdens een dinertje, makkelijk te maken en vooral smakelijk! Na recept van Kitchen Criminals.

Ingrediënten: 2 biefstukjes, bloem, 2 uien, 330 ml bier, zout, peper, laurier, 1/2 eetlepel suiker, worcestershiresaus, peterselie,

Haal 2 biefstukjes elk ongeveer 150 gram door de bloem en bak ze bruin in hete boter. Haal ze uit de pan en houd ze apart. Bak in het achtergebleven vet 2 in ringen gesneden uien (op middelhoog vuur) voor ongeveer 5 minuten. Schep dit ook uit de pan. Giet nu in de pan 330 ml bier (een flesje Jupiler bv) in de pan en breng het aan de kook en laat het een minuut of 3 inkoken. Zet het vuur lager. Doe de uien terug in de pan, breng het op smaak met zout en peper, voeg nog een laurierblaadje toe en laat het geheel nu een minuut of 10 zachtjes pruttelen. Doe nu ook de biefstukjes terug in de pan en laat deze in nog een minuut of 5 warm worden (of langer naarmate je zelf je biefstuk wilt hebben). Op het laatst voeg je nog 1/2 eetlepel suiker toe en wat worcestershiresaus naar smaak. Vergeet het laurierblaadje er niet uit te halen. Leg de biefstuk op het bord en schep de uien erbij. Strooi er nog wat verse peterselie over en je bent klaar. Het gerecht is lekker met CelaVita Vitaal aardappeltjes. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel