Chinees Geroosterd Varkensvlees met Nasi Goreng

Chinees Geroosterd Varkensvlees met Nasi Goreng
Chinees Geroosterd Varkensvlees:

Ingrediënten: 2 varkenshaasjes, 60 ml honing, 60 ml hoisin saus, 1 eetlepel rijstwijn, 1/2 eetlepel Chinese vijfkruidenpoeder,

Voor 2 varkenshaasjes maak je de volgende marinade, minstens 3 uur voordat je gaat roosteren maar liever een nachtje van te voren. Roer 60 ml honing, 60 ml hoisinsaus, 1 eetlepel rijstwijn en 1/2 eetlepel Chinese vijfkruidenpoeder. Leg de 2 varkenshaasjes in de marinade sluit het bakje goed af voordat je het in de koelkast zet. Verwarm de oven voor op 200 graden en rooster hierin de varkenshaasjes ongeveer 40 minuten. Snij de varkenshaas in plakjes.

Nasi Goreng:

Ingrediënten: 1 ui, 200 gram blokjes ham, 1/2 wortel, rijst,

Bak 1 fijngesnipperde ui glazig, doe hierbij 200 gram hamblokjes en 1/2 in plakjes gesneden wortel. Roerbak dit een minuut of 5. Voeg dan de rijst toe (rijst die je bijvoorbeeld overhad van gisteren, of eerder hebt gekookt en goed hebt afgekoeld. Warm het allemaal goed door. Serveer de nasi goreng met de Chinees geroosterde varkenshaas.

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat