Rijst met Groenten en Pindasaus

Rijst met Groenten en Pindasaus

Ingrediënten: rijst, 50 gram cashewnoten, 1/2 wortel, 1 prei, 200 gram champignons, zout, peper, gemberpoeder, 2 eetlepels sojasaus, 4 eetlepels pindasaus, 1 eetlepel citroensap,

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Giet het af en doe het terug in de pan. Doe de deksel op de pan en laat het nog nagaren in de pan. Rooster in de hete olie 50 gram cashewnoten. Schep deze uit de pan. Bak in de achtergebleven olie 1/2 in plakjes gesneden wortel, 1 fijngesneden prei en 200 gram gesneden champignons. Bak het tot de champignons gaar zijn. Breng het op smaak met zout en peper. Voeg er naar smaak gemberpoeder aan toe. Giet er ongeveer 2 eetlepels sojasaus bij. Warm het even door op een laag vuurtje en maak ondertussen een pindasaus van 4 eetlepels pindakaas en 1 eetlepel citroensap. Roer dit door de groenten samen met de geroosterde cashewnoten en warm het even door. Serveer met de rijst. (Dit was voldoende voor 2 personen). Eet Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel