Rijst met Groenten en Pindasaus

Rijst met Groenten en Pindasaus
Ingrediënten: rijst, 50 gram cashewnoten, 1/2 wortel, 1 prei, 200 gram champignons, zout, peper, gemberpoeder, 2 eetlepels sojasaus, 4 eetlepels pindasaus, 1 eetlepel citroensap,

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Giet het af en doe het terug in de pan. Doe de deksel op de pan en laat het nog nagaren in de pan. Rooster in de hete olie 50 gram cashewnoten. Schep deze uit de pan. Bak in de achtergebleven olie 1/2 in plakjes gesneden wortel, 1 fijngesneden prei en 200 gram gesneden champignons. Bak het tot de champignons gaar zijn. Breng het op smaak met zout en peper. Voeg er naar smaak gemberpoeder aan toe. Giet er ongeveer 2 eetlepels sojasaus bij. Warm het even door op een laag vuurtje en maak ondertussen een pindasaus van 4 eetlepels pindakaas en 1 eetlepel citroensap. Roer dit door de groenten samen met de geroosterde cashewnoten en warm het even door. Serveer met de rijst. (Dit was voldoende voor 2 personen). Eet Smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat