Pasta met Spinazie en Kipfilet uit de Oven

Pasta met Spinazie en Kipfilet uit de Oven

Van wat verschillende ingrediënten die nog in de kast/ diepvriezer stonden en nodig op moesten heb ik dit gemaakt.

Ingrediënten: pasta, zout, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 kipfilet, 1 gegrilde paprika, 200 gram spinazie, 1 dessertlepel pesto, 25 gram boter, 25 gram bloem, 300 ml groentenbouillon, 50 gram geraspte kaas, mozzarella,

Kook de pasta in kokend water met een beetje zout beetgaar. Bak in hete olie 1 fijngesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook. Als de ui glazig is voeg dan 1 in blokjes gesneden kipfilet toe, bak deze mee tot het bruin is. Dan voeg je 1 fijngesneden gegrilde paprika en 200 gram spinazie toe. Bak dit mee tot de spinazie is geslonken en voeg dan nog 1 dessertlepel pesto toe. Voeg de pasta bij de spinazie. Maak een kaassaus door 25 gram boter te smelten en als het gaat bubbelen voeg je 25 gram bloem aan toe. Goed roeren en dan voeg je beetje bij beetje ongeveer 300 ml groentenbouillon bij. Als de dikte van de saus goed is stop je met bouillon toevoegen en neem je de pan van het vuur af. Voeg dan 50 gram geraspte kaas toe en laat dit al roerende smelten. Doe de pasta en spinazie in een ovenschaal. Giet de kaassaus erover en strooi er als laatste nog wat stukjes mozzarella oven. Zet het nu in de voorverwarmde oven op 165 graden (hetelucht) voor ongeveer 20 minuten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel