Doperwten Curry

Doperwten Curry

Ingrediënten: rijst, 1 eetlepel mosterdzaad, 1 ui, 1 eetlepel gemberpoeder, 1 eetlepel kurkurma, 1 eetlepel komijnpoeder, 1/2 theelepel sambal, 1 blik tomaatblokjes, 200 gram doperwten, 1/2 eetlepel munt,

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit wat olie in een wok en bak hierin 1 eetlepel mosterdzaad. Als de zaadjes beginnen te springen voeg je er 1 gesnipperde ui aan toe, samen met de verschillende kruiden te weten: 1 eetlepel gemberpoeder, 1 eetlepel kurkurma, 1 eetlepel komijnpoeder en 1/2 theelepel sambal. Bak dit tot de ui zacht is. Voeg dan 1 blik tomaatblokjes toe en breng dit zachtjes aan de kook. Zet het vuur lager en doe er dan 200 gram doperwten bij. Laat de doperwten in 10 minuten zachtjes gaar worden. Voeg als laatste ongeveer 1/2 eetlepel munt toe. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel