Pollo Pizzaiola

Pollo Pizzaiola

Ingrediënten: 2 kipfilets, mozzarella, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1/2 rode paprika, 1/2 gele paprika, 150 gram champignons, 2 tomaten, 1 blikje tomatenpuree, witte wijn, 125 ml groentenbouillon, 1 eetlepel oregano,

Voor 2 personen bak je 2 kipfilets om en om bruin in de hete olie. Leg ze op het rooster en verwarm ze in de voorverwarmde oven op 180 graden voor 20 minuten. De laatste 5 minuten leg je er plakjes mozzarella op en laat je dit mooi smelten. Bak in de achter gebleven 1 in ringen gesneden ui tot hij zacht is. Voeg dan 1 fijngehakt teentje knoflook, 1/2 rode paprika, 1/2 gele paprika (beide in reepjes gesneden) en 150 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak dit een minuut of 5 mee. Voeg dan 2 in blokjes gesneden tomaten, 1 blikje tomatenpuree, een scheutje witte wijn, 125 ml groentenbouillon en 1 eetlepel verse gehakte oregano toe. Breng het kort aan de kook en zet het vuur wat lager en laat het een minuut of 5 pruttelen. Serveer de kipfilet met de saus. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel