Noedels met Champignons en SugarSnaps

Noedels met Champignons en SugarSnaps
Ingrediënten: noedels, 1 eetlepel sesamolie, 3 bosuien, 1 teentje knoflook, 200 gram champignons, 200 gram sugarsnaps, 300 ml groentenbouillon, 3 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels rijstazijn, 1 eetlepel gemberpoeder, 1 eetlepel honing, 1 blikje tomatenpuree, sesamzaad,

Vandaag weer een vegetarisch maal. Maak de noedels klaar zoals staat op de verpakking. Giet het af en houd het even apart. Verhit plantaardige olie met 1 eetlepel sesamolie en bak hierin 3 in ringen gesneden bosuitjes en 1 fijngehakt teentje knoflook. Als de bosui zacht is voeg je er 200 gram in plakjes gesneden champignons, 200 gram in de lengte gehalveerde sugarsnaps en 1 eetlepel gemberpoeder bij. Roerbak dit een minuut of 4 mee. Maak ondertussen de saus door de volgende ingredienten met elkaar te mengen 300 ml groentenbouillon (gemaakt van bv 1 bouillonblokje), 3 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels rijstazijn, 1 eetlepel honing en 1 klein blikje tomatenpuree. Giet de saus bij de groenten en breng het kort aan de kook. Laat het een minuut of 4 zachtjes pruttelen en voeg dan de noedels toe. Warm het al roerend nog even goed door en strooi er dan nog wat sesamzaadjes over en je bent klaar! Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat