Bloemkool en Broccoli met Tomatensaus

Bloemkool en Broccoli met Tomatensaus
Bij de Albert Heijn heb je van die kleine bloemkooltjes en broccoli, die zijn uitermate geschikt voor dit gerecht, maar met alleen bloemkool of alleen broccoli is het ook lekker.

Ingrediƫnten: bloemkool, broccoli, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 2 stengels bleekselderij, zout, peper, 1 blik tomaatblokjes, oregano,

Kook de bloemkool en broccoli beetgaar. Bak in hete olie 1 fijngesnipperde ui met 1 teentje knoflook tot de ui goudbruin is. Doe er dan een eetlepel verse tijm aan toe en 2 in plakjes gesneden stengels bleekselderij roerbak dit een minuut of wat mee. Giet de bloemkool en broccoli af en doe dit ook in de koekenpan. Bak dit kort mee en doe er dan 1 blikje tomaatblokjes bij. Breng het op smaak met zout en peper en voeg er 1 eetlepel gehakte oregano aan toe. Laat het nog een minuut of 10 pruttelen. Lekker met pasta maar ook met ovenfrietjes. Eet Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat