Bloemkool en Broccoli met Tomatensaus

Bloemkool en Broccoli met Tomatensaus

Bij de Albert Heijn heb je van die kleine bloemkooltjes en broccoli, die zijn uitermate geschikt voor dit gerecht, maar met alleen bloemkool of alleen broccoli is het ook lekker.

Ingrediënten: bloemkool, broccoli, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 2 stengels bleekselderij, zout, peper, 1 blik tomaatblokjes, oregano,

Kook de bloemkool en broccoli beetgaar. Bak in hete olie 1 fijngesnipperde ui met 1 teentje knoflook tot de ui goudbruin is. Doe er dan een eetlepel verse tijm aan toe en 2 in plakjes gesneden stengels bleekselderij roerbak dit een minuut of wat mee. Giet de bloemkool en broccoli af en doe dit ook in de koekenpan. Bak dit kort mee en doe er dan 1 blikje tomaatblokjes bij. Breng het op smaak met zout en peper en voeg er 1 eetlepel gehakte oregano aan toe. Laat het nog een minuut of 10 pruttelen. Lekker met pasta maar ook met ovenfrietjes. Eet Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel