Tagliatelle met Champignons, Spek en Tomaat

Tagliatelle met Champignons, Spek en Tomaat
Ingrediënten: tagliatelle, zout, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 1 teentje knoflook, 200 gram gehakt, 250 gram kastanjechampignons, 1 blik tomaatblokjes, tomatenketchup, tijm, peper, basilicum,

Kook de tagliatelle zoals staat op de verpakking of zoals je gewend bent in kokend water met wat zout. Bak in een hete wok zonder olie 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Schep het uit de pan en houd het even apart. Bak in het achtergebleven vet 1 fijngesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui zacht is. Doe er dan 200 gram gehakt bij en ‘rul’ dit tot het goed los en bruin is. Doe er dan 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons bij en roerbak dit tot de kastanjechampignons een glanzende kleur hebben. Dan doe je er een blikje tomaatblokjes bij en een scheutje tomatenketchup, laat dit kort aan de kook komen en laat het dan een half uur pruttelen op een laag vuurtje. Op het laatst voeg je de dobbelsteentjes ontbijtspek en de blaadjes van 1 takje tijm toe en breng je de saus op smaak met zout en peper. Serveer met de tagliatelle en wat verse blaadjes basilicum. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat