Appeltaart

Appeltaart
Ingrediënten: 100 gram boter, 250 gram suiker, 2 eieren, 1 zakje vanillesuiker, zout, 2 theelepels bakpoeder, 10 ml melk, 100 gram bloem, 5 appels,

Mix 100 gram boter met 250 suiker tot een wat smeuïg geheel. Voeg een voor een 2 eieren toe en mix dit tot een lichtgeel geheel. Dan voeg je 1 zakje vanillesuiker, 1 snuf zout, 2 theelepels bakpoeder, 10 ml melk en 100 gram bloem toe. Mix dit dan tot een mooi, luchtig en glad beslag. Dit kan wel even duren. Schil 5 appels (ik had Breaburn appels), snij ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dunne plakjes. Spatel de appelschijfjes door het beslag. Vet een bakvorm in en doe het appelbeslag in de bakvorm. Zet de vorm voor ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden (hetelucht). Laat de appeltaart afkoelen voor je hem uit de bakvorm haalt (iets afgekoeld gaat namelijk makkelijker uit de vorm, helaas was ik te snel). De appeltaart is erg lekker als je hem lauwwarm eet. Smul ze!

This recipe is also available in english!


0 reacties op “Appeltaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat