Ovenpasta met Spinazie en Kaassaus

Ovenpasta met Spinazie en Kaassaus
Ingrediƫnten: pasta, zout, 1 ui, 1 teentje knoflook, peterselie, 300 gram gehakt, peper, 1 eetlepel kaneel, 300 gram spinazie, 1 blik tomaatblokjes, 1 laurierblaadje, 1/2 theelepel munt, 30 gram boter, 30 gram bloem, 400 ml groentebouillon, 100 gram geraspte kaas,

Kook een korte pasta zoals fusilli net beetgaar in kokend water met wat zout. Bak in de hete olie 1 grote fijngesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook en een eetlepel fijngehakte peterselie tot de ui glazig is. Voeg dan 300 gram gehakt toe en rul dit tot het bruin is. Breng het op smaak met zout en peper en voeg er ook een eetlepel kaneel aan toe. Doe er dan ongeveer 300 gram spinazie bij, roerbak dit mee tot het geslonken is of ontdooit. Dan nog 1 blikje tomaatblokjes erdoor, steek er 1 laurierblaadje in en strooi er 1/2 theelepel gedroogde munt over en laat het dan op een laag vuurtje alles een minuut of 10 doorwarmen. Maak ondertussen de kaassaus door 30 gram boter te smelten, als de boter gesmolten is dan doe je er 30 gram bloem bij en als de boter en bloem een klont is geworden ga je er beetje bij beetje ongeveer 400 ml groentebouillon (getrokken van 1 bouillonblokje) er aan toevoegen. Blijf goed roeren. Als de roux (saus) de gewenste dikte heeft haal dan de pan van het vuur en roer er 100 gram geraspte kaas door en blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Dan ga je de ovenschaal vullen. Doe de pasta door het gehakt-spinaziemengsel en doe dit dan in de ovenschaal. Giet de kaassaus erover en zet de ovenschaal dan voor een minuut of 10 a 15 in de voorverwarmde oven op 180 graden. Daarna kan je serveren. Eet Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat