Ovenpasta met Spinazie en Kaassaus

Ovenpasta met Spinazie en Kaassaus
Ingrediënten: pasta, zout, 1 ui, 1 teentje knoflook, peterselie, 300 gram gehakt, peper, 1 eetlepel kaneel, 300 gram spinazie, 1 blik tomaatblokjes, 1 laurierblaadje, 1/2 theelepel munt, 30 gram boter, 30 gram bloem, 400 ml groentebouillon, 100 gram geraspte kaas,

Kook een korte pasta zoals fusilli net beetgaar in kokend water met wat zout. Bak in de hete olie 1 grote fijngesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook en een eetlepel fijngehakte peterselie tot de ui glazig is. Voeg dan 300 gram gehakt toe en rul dit tot het bruin is. Breng het op smaak met zout en peper en voeg er ook een eetlepel kaneel aan toe. Doe er dan ongeveer 300 gram spinazie bij, roerbak dit mee tot het geslonken is of ontdooit. Dan nog 1 blikje tomaatblokjes erdoor, steek er 1 laurierblaadje in en strooi er 1/2 theelepel gedroogde munt over en laat het dan op een laag vuurtje alles een minuut of 10 doorwarmen. Maak ondertussen de kaassaus door 30 gram boter te smelten, als de boter gesmolten is dan doe je er 30 gram bloem bij en als de boter en bloem een klont is geworden ga je er beetje bij beetje ongeveer 400 ml groentebouillon (getrokken van 1 bouillonblokje) er aan toevoegen. Blijf goed roeren. Als de roux (saus) de gewenste dikte heeft haal dan de pan van het vuur en roer er 100 gram geraspte kaas door en blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Dan ga je de ovenschaal vullen. Doe de pasta door het gehakt-spinaziemengsel en doe dit dan in de ovenschaal. Giet de kaassaus erover en zet de ovenschaal dan voor een minuut of 10 a 15 in de voorverwarmde oven op 180 graden. Daarna kan je serveren. Eet Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel