Sajoer van Witte Kool met Babi Ketjap

Sajoer van Witte Kool met Babi Ketjap
Een vegetarische sajoer en een vleesgerecht samen. Het vleesgerecht is een boemboe uit een pakje van Conimex.

Babi Ketjap:
Ingrediënten: 2 hamlapjes, 1 pakje Conimex BoemBoe Babi Ketjap, 200 ml water,

Snij 2 hamlapjes in blokjes en bak deze bruin in de olie. Voeg dan de boemboe Babi Ketjap van Conimex toe en 200 ml water. Laat het kort doorkoken en laat de saus dan op een lager vuur indikken. Klaar is het vleesgerecht.

Sajoer van Witte Kool:
Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 1/2 theelepel sambal, 250 gram witte kool, 300 ml groentebouillon,

Fruit 1 gesnipperde ui en 1 fijngehakt teentje knoflook met 1/2 theelepel sambal tot de ui gelig en zacht is. Voeg dan 250 gram fijngesneden witte kool toe en laat de kool al roerbakkend zachter worden (net nog knapperig is het lekkerst) Dan giet je er 300 ml groentebouillon erbij (getrokken van 1 bouillonblokje) en laat je het geheel nog hoogstens 2 minuten doorkoken. Het blijft dan wel een waterig hoor, maar de bouillon laat je gewoon in de pan zitten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel