Kruidige Tomaten uit de Oven

Kruidige Tomaten uit de Oven
Vandaag weer vegetarisch, met tomaten, overal in alle soorten en maten te krijgen.

Ingrediënten: 4 tomaten, 2 teentjes knoflook, tijm, laurierblaadje, basterdsuiker, balsamico azijn, olijfolie,

Haal het groene ‘kroontje’ van 4 stevige tomaten af en snijd de tomaat aan de bolle kant kruislings in tot bijna aan de onderkant. Zet de tomaten in een ovenschaal. Snij 2 knoflookteentjes in plakjes en stop dit in de tomaat, doe er bij elke tomaat ook 1 takje verse tijm in en 1/2 laurierblaadje. Strooi er wat basterdsuiker over en besprenkel het met balsamico azijn en olijfolie. Zet de ovenschaal nu in de voorverwarmde oven op 175 graden voor ongeveer 20 tot 25 minuten. Serveer de tomaten zonder het laurierblaadje en de tijm, en als je niet teveel knoflookwalm wil dan haal je natuurlijk ook de knoflookteentjes eruit. Lekker met een gemengde salade en gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat