Kruidige Tomaten uit de Oven

Kruidige Tomaten uit de Oven

Vandaag weer vegetarisch, met tomaten, overal in alle soorten en maten te krijgen.

Ingrediënten: 4 tomaten, 2 teentjes knoflook, tijm, laurierblaadje, basterdsuiker, balsamico azijn, olijfolie,

Haal het groene ‘kroontje’ van 4 stevige tomaten af en snijd de tomaat aan de bolle kant kruislings in tot bijna aan de onderkant. Zet de tomaten in een ovenschaal. Snij 2 knoflookteentjes in plakjes en stop dit in de tomaat, doe er bij elke tomaat ook 1 takje verse tijm in en 1/2 laurierblaadje. Strooi er wat basterdsuiker over en besprenkel het met balsamico azijn en olijfolie. Zet de ovenschaal nu in de voorverwarmde oven op 175 graden voor ongeveer 20 tot 25 minuten. Serveer de tomaten zonder het laurierblaadje en de tijm, en als je niet teveel knoflookwalm wil dan haal je natuurlijk ook de knoflookteentjes eruit. Lekker met een gemengde salade en gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel