Rundvlees uit de Wok

Rundvlees uit de Wok

Ingrediënten: 300 gram rundvleesreepjes, 1 eetlepel balsamico azijn, 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel kerriepoeder, rijst, 40 gram pijnboompitten, 1 prei, 125 gram taugé, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel gemberpoeder, 1 eetlepel fijngehakte koriander,

Marineer 300 gram rundvleesreepjes met 1 eetlepel balsamico azijn, 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel kerriepoeder. Laat het vlees een minuut of 30 staan. Kook de rijst zoals je gewend bent in kokend water. Rooster 40 gram pijnboompitten goudbruin in een droge wok. Schep het uit de pan en houd het even apart. Bak de rundvlees bruin in een hete wok. Als het bruin is voeg je 1 fijngesneden prei, 125 gram taugé, 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 eetlepel gemberpoeder bij. Roerbak dit een minuut of vijf, voeg dan de pijnboompitten weer toe en strooi er 1 eetlepel verse fijngehakte koriander erover. Serveer het eventueel met een satesaus. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel