Rundvlees uit de Wok

Rundvlees uit de Wok
Ingrediënten: 300 gram rundvleesreepjes, 1 eetlepel balsamico azijn, 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel kerriepoeder, rijst, 40 gram pijnboompitten, 1 prei, 125 gram taugé, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel gemberpoeder, 1 eetlepel fijngehakte koriander,

Marineer 300 gram rundvleesreepjes met 1 eetlepel balsamico azijn, 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel kerriepoeder. Laat het vlees een minuut of 30 staan. Kook de rijst zoals je gewend bent in kokend water. Rooster 40 gram pijnboompitten goudbruin in een droge wok. Schep het uit de pan en houd het even apart. Bak de rundvlees bruin in een hete wok. Als het bruin is voeg je 1 fijngesneden prei, 125 gram taugé, 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 eetlepel gemberpoeder bij. Roerbak dit een minuut of vijf, voeg dan de pijnboompitten weer toe en strooi er 1 eetlepel verse fijngehakte koriander erover. Serveer het eventueel met een satesaus. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat