Bami Goreng

Bami Goreng
Ingrediënten: 2 eetlepels olie, 1 eetlepel citroensap, 1 teentje knoflook, 1/2 theelepel sambal, zout, 1 kipfilet, mie, 1 ui, ketoembar, laos, gemberpoeder, serehpoeder, djinten, 250 gram bamigroenten, 1 eetlepel ketjap manis,

Maak een marinade van 2 eetlepels olie, 1 eetlepel citroensap, 1 fijngehakt teentje knoflook, 1/2 theelepel sambal en een beetje zout. Marineer 1 in stukjes gesneden kipfilet voor zeker een half uur. Kook de mienestjes volgens de aanwijzing op de verpakking, giet af en laat het even goed uitlekken. Bak in een hete wok (zonder olie) de gemarineerde kipblokjes bruin. Als de kipfilet bruin is voeg je er 1 gesnipperde ui bij samen met naar eigen inzicht de volgende kruiden: ketoembar, laos, gemberpoeder, serehpoeder en djinten. Bak het nu een paar minuten tot de ui glazig is. Doe er dan 250 gram bamigroenten bij (prei, taugé etc) en bak dit een minuut of vijf mee. Roer dan de mie erdoor met 1 eetlepel ketjap manis en warm dit nog even goed door. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat