Tortellini met Doperwtjes in Tomatenroomsaus

Tortellini met Doperwtjes in Tomatenroomsaus
Ingrediënten: tortellini, zout, 250 ml kookroom, 2 eetlepels tomatenpuree, 200 gram doperwten, 100 gram blokjes ham, 1 vleestomaat, peper, basilicum,

Kook tortellini zoals je gewend bent in kokend water met wat zout. Zet een steelpannetje op en verwarm hierin 250 ml kookroom met 2 eetlepels tomatenpuree. Als dat zachtjes kookt voeg dan 200 gram diepvries doperwten erdoor en kook deze gaar. Voeg als laatste 100 gram blokjes ham en 1 in blokjes gesneden vleestomaat. Warm het geheel op een laag vuur goed door. Breng het op het laatst op smaak met zout en peper en roer er nog naar eigen inzicht wat fijngesneden basilicum door. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat