Perziktaart

Perziktaart

Vandaag een echte perziktaart met mijn nieuwe bakblik met losse bodem.

Ingrediënten: 250 gram boter, 250 gram suiker, 4 eieren, 250 gram zelfrijzend bakmeel, citroensap, 1 blik perzikken,

Mix 250 gram boter met 250 gram suiker tot een smeuïg geheel. Voeg dan een voor een 4 eieren toe en mix het tot een bleek geheel. Mix er dan nog 250 gram zelfrijzend bakmeel door met een scheutje citroensap. Mix het tot een luchtig beslag. Spatel er nog 75 gram (fijngehakte) pure chocolade door. Doe dit beslag in een taartvorm die je hebt in gesmeerd met boter en bloem. Laat een blik perzikken uitlekken en snij van de perzikken mooie schijfjes. Leg de perzikschijfjes op de taart. Zet de taart dan in de voorverwarmde oven op 160 (hetelucht) graden voor ongeveer 90 minuten. Laat de taart afkoelen op het rooster en haal hem dan uit de vorm. Eet smakelijk!


0 reacties op “Perziktaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel