Perziktaart

Perziktaart
Vandaag een echte perziktaart met mijn nieuwe bakblik met losse bodem.

Ingrediënten: 250 gram boter, 250 gram suiker, 4 eieren, 250 gram zelfrijzend bakmeel, citroensap, 1 blik perzikken,

Mix 250 gram boter met 250 gram suiker tot een smeuïg geheel. Voeg dan een voor een 4 eieren toe en mix het tot een bleek geheel. Mix er dan nog 250 gram zelfrijzend bakmeel door met een scheutje citroensap. Mix het tot een luchtig beslag. Spatel er nog 75 gram (fijngehakte) pure chocolade door. Doe dit beslag in een taartvorm die je hebt in gesmeerd met boter en bloem. Laat een blik perzikken uitlekken en snij van de perzikken mooie schijfjes. Leg de perzikschijfjes op de taart. Zet de taart dan in de voorverwarmde oven op 160 (hetelucht) graden voor ongeveer 90 minuten. Laat de taart afkoelen op het rooster en haal hem dan uit de vorm. Eet smakelijk!


0 reacties op “Perziktaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat