Spaghetti met een Groentenvleessaus

Spaghetti met een Groentenvleessaus
Ingrediënten: 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 250 gram gehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 prei, 1 wortel, 250 gram kastanjechampignons, 1 blik tomaatblokjes, 1 eetlepel groentenbouillonpasta, 1 eetlepel tijm, spaghetti, zout, peper,

Bak 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig in een hete koekenpan zonder olie. Doe er 250 gram gehakt bij en rul dit mee tot het bruin is. Dan kan je er 1 gesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook, 2 dunne in ringen gesneden prei, 1 in blokjes gesneden wortel, 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampingons, 1 blik tomatenblokjes, 1 eetlepel groentenbouillonpasta (of een verkruimeld bouillonblokje) en 1 eetlepel gehakte verse tijm. Kook dit even aan en zet het vuur lager en doe de deksel op de pan en laat het voor een of anderhalf uur pruttelen. Kook aan het einde van de ‘pruttel’ tijd de spaghetti klaar zoals je gewend bent. Door de groentenvleessaus kan je nog een scheut tomatenketchup doen om een extra tomatensmaak te krijgen. Warm het dan nog even goed door. Breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel