Nasi Goreng met Pinda’s

nasi goreng met pinda's

Ingrediënten: 1 varkensfiletlapje, 2 eetlepels olie, 1 eetlepel ketjap manis, citroensap, 1/2 theelepel sambal, 1 teentje knoflook, rijst, 1 ui, 1/2 theelepel djinten, 1/2 theelepel serehpoeder, 1/2 theelepel ketoembar, 1/2 theelepel laos, 1/2 theelepel gemberpoeder, 1/2 theelepel sambal, 100 gram pinda’s, 1 prei, 1 eetlepel ketjap manis,

Marineer 1 in blokjes gesneden varkensfiletlapje in een marinade van 2 eetlepels olie, 1 eetlepel ketjap manis, 1 scheutje citroensap, 1/2 theelepel sambal en 1 fijngehakt teentje knoflook. Laat dit zeker een half uur marineren. Liefst langer. Kook dan de rijst in kokend water. Giet het af en laat het iets afkoelen. Bak de gemarineerde varkensfilet in een hete wok (zonder olie want dat zit al in de marinade) tot het bruin is. Schep het uit de pan en houd het even apart. Fruit nu een gesnipperde ui met 1/2 theelepel djinten, 1/2 theelepel serehpoeder, 1/2 theelepel ketoembar, 1/2 theelepel laos, 1/2 theelepel gemberpoeder en 1/2 theelepel sambal. Bak de ui tot hij zacht is, voeg dan 100 gram pinda’s toe en rooster dit een paar minuten mee. Dan kan je er 1 in ringen gesneden prei toevoegen en bak dit ook een paar minuten mee. Dan roer je de inmiddels afgekoelde rijst en de varkensfiletblokjes toe samen met een eetlepel ketjap manis. Warm dit goed door en serveer. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel