Jamkoekjes

Jamkoekjes
Ingrediënten: 200 gram bloem, 100 gram witte basterdsuiker, 1/2 zakje bakpoeder, 100 gram boter, 2 theelepels kaneel, jam,

Maak een deeg van de volgende ingrediënten: 200 gram bloem, 100 gram witte basterdsuiker, 1/2 zakje bakpoeder, 100 gram boter (in kleine blokjes gesneden) en 2 theelepels kaneel. Kneed alles goed doorelkaar en maak er een deegbal van. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het 1/2 uur in de koelkast staan. Rol dan het deeg uit tot een lap van ± 1/2 centimeter dik. Let op het is een kruimelachtig deeg. Steek hieruit een aantal rondjes. Zorg voor een even aantal. Steek uit de helft van de rondjes nog een kleiner rondje of ander vormpje. Besmeer de dichte rondjes met jam (aardbeienjam, kersenjam wat jezelf lekker vindt) en leg hierop een ‘open’ rondje. Leg dit op een ingevette bakplaat of op een siliconenbakmat en zet alle koekjes in de voorverwarmde oven op 160 graden voor ongeveer 20 minuten. Pas op als je ze uit de oven haalt, ze zijn nog erg warm. Dus weer even wachten voordat je kan gaan aanvallen. Smul ze!


4 reacties op “Jamkoekjes

    • Dit recept is gebaseerd op zandkoekjesdeeg. In zandkoekjesdeeg wordt nooit een ei gebruikt. Het is altijd van belang tijdens het bakken dat je boter op kamer temperatuur gebruikt anders mengt het erg moeilijk met het deeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat