Jamkoekjes

Jamkoekjes

Ingrediënten: 200 gram bloem, 100 gram witte basterdsuiker, 1/2 zakje bakpoeder, 100 gram boter, 2 theelepels kaneel, jam,

Maak een deeg van de volgende ingrediënten: 200 gram bloem, 100 gram witte basterdsuiker, 1/2 zakje bakpoeder, 100 gram boter (in kleine blokjes gesneden) en 2 theelepels kaneel. Kneed alles goed doorelkaar en maak er een deegbal van. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het 1/2 uur in de koelkast staan. Rol dan het deeg uit tot een lap van ± 1/2 centimeter dik. Let op het is een kruimelachtig deeg. Steek hieruit een aantal rondjes. Zorg voor een even aantal. Steek uit de helft van de rondjes nog een kleiner rondje of ander vormpje. Besmeer de dichte rondjes met jam (aardbeienjam, kersenjam wat jezelf lekker vindt) en leg hierop een ‘open’ rondje. Leg dit op een ingevette bakplaat of op een siliconenbakmat en zet alle koekjes in de voorverwarmde oven op 160 graden voor ongeveer 20 minuten. Pas op als je ze uit de oven haalt, ze zijn nog erg warm. Dus weer even wachten voordat je kan gaan aanvallen. Smul ze!


4 reacties op “Jamkoekjes

    • Dit recept is gebaseerd op zandkoekjesdeeg. In zandkoekjesdeeg wordt nooit een ei gebruikt. Het is altijd van belang tijdens het bakken dat je boter op kamer temperatuur gebruikt anders mengt het erg moeilijk met het deeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel