Cake met Zomerfruit

Cake met Zomerfruit
Ingrediënten: 250 gram boter, 250 gram suiker, 4 eieren, 250 gram zelfrijzend bakmeel, 300 gram zomerfruit,

Maak een standaard cakebeslag. Mix hiervoor 250 gram boter met 250 gram suiker tot het een licht bleek geheel wordt. Voeg dan een voor een 4 eieren toe en mix dit zeker een minuut of 5 tot een schuimig geheel. Daarna doe je er 250 gram zelfrijzend bakmeel en een zakje vanillesuiker bij en mix je het tot een mooi cakebeslag. Schep dan met een spatel 300 gram zomerfruit door het cakebeslag(Albert Heijn heeft in de diepvries een mix van aardbeien, frambozen, bosbessen, rode bessen, bramen en kersen in een doos van 300 gram, deze mix moet je eerst ontdooien voor je het gaat gebruiken in het beslag). Doe het beslag in een ingevet en bebloemde cakevorm en zet dit voor een minuut of 90 in de voorverwarmde oven op 160 graden. Laat de cake daarna afkoelen voordat je het uit de cakevorm haalt. Iets afgekoeld krijg je hem namelijk makkelijker uit de cakevorm. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


0 reacties op “Cake met Zomerfruit

  1. Beste Anja,

    We hebben je recept uitgeprint, de ingrediënten gehaald en de taart gemaakt. Helaas kunnen wij er niet van genieten omdat onze zoon hem/haar, ahum (de taart dus) heeft mee genomen op het jaarlijkse zomerkamp van de korfbal vereniging.
    Hopelijk valt de taart in de prijzen (liefst de eerste prijs) en gaan we hem nogmaals maken op thuis op te peuzelen.

    Met vriendelijke groeten

    Remi en Anja Klaui

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat