Auberginerolletjes

Auberginerolletjes
Wij hebben de auberginerolletjes als hoofdmaaltijd gegeten, maar als warme hapjes zullen ze het ook erg goed doen!

Ingrediƫnten: 1 aubergine, zeezout, ham, mozzarella, geraspte oude kaas, basilicum,

Snij hiervoor 1 aubergine over de lengte in plakjes (je krijgt dus lang plakjes) van ongeveer 3 mm. Leg ze op keukenpapier en bestrooi ze met zeezout. Laat ze een minuut of 30 zo liggen. Dep dan de plakjes aubergine af met keukenpapier en bak de plakjes aubergine in het olie goudbruin aan beide kanten (ongeveer 3 minuten per kant). Laat het uitlekken op keukenpapier. Als ze iets afgekoeld zijn dep je ze iets droger en beleg je ze met een reepje ham, wat mozzarella, geraspte oude kaas en een blaadje verse basilicum. Rol het goed op en steek het auberginerolletje vast met een coctailprikker (met satestokjes gaat het ook, alleen ietwat lastig in de oven) en leg het in de ovenschaal. Ga zo verder met alle andere aubergineplakjes. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven op 200 graden tot de kazen gesmolten zijn. Lekker met krieltjes in de schil. Wil je dit vegetarisch, dan gewoon het reepje ham vergeten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat