Auberginerolletjes

Auberginerolletjes
Wij hebben de auberginerolletjes als hoofdmaaltijd gegeten, maar als warme hapjes zullen ze het ook erg goed doen!

Ingrediënten: 1 aubergine, zeezout, ham, mozzarella, geraspte oude kaas, basilicum,

Snij hiervoor 1 aubergine over de lengte in plakjes (je krijgt dus lang plakjes) van ongeveer 3 mm. Leg ze op keukenpapier en bestrooi ze met zeezout. Laat ze een minuut of 30 zo liggen. Dep dan de plakjes aubergine af met keukenpapier en bak de plakjes aubergine in het olie goudbruin aan beide kanten (ongeveer 3 minuten per kant). Laat het uitlekken op keukenpapier. Als ze iets afgekoeld zijn dep je ze iets droger en beleg je ze met een reepje ham, wat mozzarella, geraspte oude kaas en een blaadje verse basilicum. Rol het goed op en steek het auberginerolletje vast met een coctailprikker (met satestokjes gaat het ook, alleen ietwat lastig in de oven) en leg het in de ovenschaal. Ga zo verder met alle andere aubergineplakjes. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven op 200 graden tot de kazen gesmolten zijn. Lekker met krieltjes in de schil. Wil je dit vegetarisch, dan gewoon het reepje ham vergeten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel