Tomatenquiche

Tomatenquiche
Ingrediënten: bladerdeeg, 3 eieren, 1 sjalotje, basilicum, 250 ml crème fraiche, geraspte oude kaas, zout, peper, paneermeel, 250 cherrytomaten, peterselie,

Ontdooi 6 velletjes bladerdeeg. Maak een quichemengsel door 3 eieren te kloppen en er 1 fijngesneden sjalotje, een handvol fijngesneden basilicum, 250 ml crème fraiche, handje geraspte oude kaas, zout en peper. Klop dit goed door. Doe de bladerdeeg in een beboterde en bebloemde taartvorm. Prik wat gaatjes in het bladerdeeg. Strooi er wat paneermeel over. Giet het quichemengsel in de taart en leg er nu 250 gram cherrytomaatjes in. (Tip: snij de cherrytomaatjes niet door midden, want je krijgt dan een beetje veel vocht in de taart. Wij hadden dat helaas wel gedaan, maar de taart is wel gelukt) Bestrooi het nog met wat geraspte oude kaas en wat fijngehakte peterselie en zet dit in de voorverwarmde oven (175 graden hetelucht) voor ongeveer 40 minuten. De taart is daarna klaar om aangesneden te worden. Eet smakelijk!


0 reacties op “Tomatenquiche

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat