Tomatenquiche

Tomatenquiche

Ingrediënten: bladerdeeg, 3 eieren, 1 sjalotje, basilicum, 250 ml crème fraiche, geraspte oude kaas, zout, peper, paneermeel, 250 cherrytomaten, peterselie,

Ontdooi 6 velletjes bladerdeeg. Maak een quichemengsel door 3 eieren te kloppen en er 1 fijngesneden sjalotje, een handvol fijngesneden basilicum, 250 ml crème fraiche, handje geraspte oude kaas, zout en peper. Klop dit goed door. Doe de bladerdeeg in een beboterde en bebloemde taartvorm. Prik wat gaatjes in het bladerdeeg. Strooi er wat paneermeel over. Giet het quichemengsel in de taart en leg er nu 250 gram cherrytomaatjes in. (Tip: snij de cherrytomaatjes niet door midden, want je krijgt dan een beetje veel vocht in de taart. Wij hadden dat helaas wel gedaan, maar de taart is wel gelukt) Bestrooi het nog met wat geraspte oude kaas en wat fijngehakte peterselie en zet dit in de voorverwarmde oven (175 graden hetelucht) voor ongeveer 40 minuten. De taart is daarna klaar om aangesneden te worden. Eet smakelijk!


1 reactie op “Tomatenquiche

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel