Italiaans Brood

Italiaans Brood

Ingrediënten: 400 gram witte broodmix, lauwwarm water, boter, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, salami, geraspte belegen kaas, basilicum, bieslook,

Voor dit brood hebben we 400 gram witte broodmix aangemaakt volgens de aanwijzing op de verpakking. Met wat lauwwarm water en een klein beetje boter. Dit is een minuut of 10 gekneed met de deeghaken van de mixer op een lage stand. Als je een mooie deegbal hebt dan laat je hem rijzen afgedekt op een warme plaats voor ongeveer een minuut of 20. En dan weer opnieuw kneden, nu gewoon met je handen op een bebloemd oppervlak. Laat je zelf gaan en leef je uit op het deeg. Kneed het voor ongeveer een minuut of 10 tot je een elastisch deeg hebt en dan weer rijzen voor ongeveer 60 minuten op een warme plaats, afgedekt met een theedoek of plasticfolie. Daarna is het deeg explosief in volume toegenomen. Tijdens de laatste keer rijzen bak je 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Maak van het brooddeeg een grote lap en belg dit met de gebakken dobbelsteentjes ontbijtspek, plakjes salami, geraspte belegen kaas, basilicum en bieslook. Rol de lap op en doe het in een cakeblik. Plaats het cakeblik in de oven op 200 graden en bak het brood in ongeveer 40 minuten gaar! Laat het brood iets afkoelen voor je er sneetjes van snijd. Eet smakelijk


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel