Bloemkool en Broccoli met een Kaassaus

Bloemkool en Broccoli met een Kaassaus
Bij de Albert Heijn heb je van die kleine bloemkooltjes en broccoli’s in de groentenschappen, deze zijn zeer handig voor dit gerecht.

Ingrediënten: broccoli, bloemkool, zout, 50 gram boter, 50 gram bloem, 2 theelepels mosterd, peper, 150 gram geraspte belegen kaas, ontbijtspek,

Kook de broccoli en bloemkool samen tot ze net aan gaar zijn (met een beetje zout toegevoegd aan het water). Maak een kaassaus door 50 gram boter te smelten en daaraan 50 gram bloem aan toevoegen en iets aanbakken. Als het een beetje is gebakken dan beetje bij beetje melk toevoegen tot je de gewenste dikte saus hebt. Je moet wel steeds goed roeren met een garde. Laat het een paar minuten zachtjes doorkoken en haal de saus dan van het vuur. Roer er 2 theelepels mosterd door en breng de saus op smaak met zout en peper. Roer er 150 gram geraspte belegen kaas door en laat de kaas smelten. Doe de bloemkool- en broccoliroosjes in een ovenschaal en giet de kaassaus erover. Leg er wat plakjes ontbijtspek op en strooi er nog wat geraspte kaas over. Zet dit nog een minuut of vijf onder de hete grill. Serveer dit met bijvoorbeeld aardappelkroketjes. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat