Banaan-Chocolade Brood

Banaan-Chocolade Brood
Lekker voor tussen de middag.

Ingrediënten: 340 gram witte broodmix, lauwwarm water, boter, 50 gram pure chocolade, 1 banaan,

Voor dit brood hebben we 340 gram witte broodmix aangemaakt volgens de aanwijzing op de verpakking. Met wat lauwwarm water en een klein beetje boter. Dit is een minuut of 10 gekneed met de deeghaken van de mixer op een lage stand. Als je een mooie deegbal hebt dan laat je hem rijzen afgedekt op een warme plaats voor ongeveer een minuut of 20. En dan weer opnieuw kneden… nu gewoon met je handen op een bebloemd oppervlak. Laat je zelf gaan en leef je uit op het deeg. Kneed nu voor een minuut of 10 tot je een elastisch deeg hebt en dan weer rijzen voor ongeveer 60 minuten op een warme plaats, afgedekt met een theedoek of plasticfolie. Daarna is het deeg explosief in volume toegenomen. Kneed nu door het deeg 50 gram gehakte pure chocolade en 1 geprakte banaan. Schep het deeg in een cakeblik en zet het in de voorverwarmde oven (200 graden hetelucht) voor ongeveer 30 minuten. Het brood zal nog verder rijzen in de oven tijdens het garen. Na de 30 minuten laat je het brood afkoelen en je kan er dan mooie sneetjes van snijden. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat