Meringues

Meringues

Misschien nog niet echt de perfecte meringues, maar wel erg lekkere. De moeilijkheid zit hem in de oventemperatuur en de tijd in de oven. Die van mij hebben er erg lang in gestaan.

Ingrediënten: 4 eieren, 200 gram suiker, kersenjam,

Klop voor de Meringues 4 eiwitten op met 200 gram suiker. De suiker doe je er lepel voor lepel bij. Mix het tot de eiwitten pieken en het een glans krijgt. 1/3 van het mengsel in cakevormpjes. Schep dan 1/3 van het eiwit in een andere kom en meng er 1 of 2 eetlepels kersenjam door. Doe dit ook in cakevormpjes. In het laatste deel hebben we 2 dopjes amandelaroma erdoor heen gedaan en ook in cakevormpjes gedaan. (We hebben het in cakevormpjes gedaan omdat het misschien ging ‘uitlopen’ op de bakplaat). Daarna kan het in de oven, wij hadden ze in eerste instantie 20 minuten op 120 graden (hetelucht) en vervolgens nog 20 minuten op 80 graden (hetelucht) en daarna laten afkoelen in de dichte oven. Helaas was het nog niet helemaal goed gaar, het kleefde nog aan alle kanten, dus nog eens het programma afgedraait. Uiteindelijk is dit er van geworden. In ieder geval erg lekker!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel