Rijst met Kruidige Gehakt

Rijst met Kruidige Gehakt
Ingrediënten: rijst, 1 ui, 1 rode paprika, 1 teentje knoflook, 300 gram gehakt, 100 gram kipreepjes, 1 theelepel sambal, 150 ml kippenbouillon, 1 eetlepel water, 2 eetlepel sojasaus, 2 theelepels maïzena,

Kook rijst zoals je gewend bent of zoals staat aangegeven op de verpakking. Bak in hete olie 1 in ringen gesneden ui tot de ui een goudbruine kleur krijgt. Voeg dan 1 grof gesneden rode paprika en 1 fijngehakt teentje knoflook toe. Bak dit een minuut of 4 mee. Dan voeg je er 300 gram gehakt en 100 gram kipreepjes toe en dit bak je tot het gehakt bruin is. Doe er dan 1 theelepel sambal bij en 150 ml kippenbouillon, getrokken van 1 bouillonblokje. Breng dit aan de kook en laat het dan even op zacht vuur verder pruttelen. Maak ondertussen een glad maizenapapje van 2 theelepels maïzena met 1 eetlepel water en 2 eetlepels sojasaus. Roer dit door het gehakt-uimengsel en laat de saus licht binden. Het is dan klaar om geserveerd te worden! Op je bord doe je er als laatste nog naar smaak wat basilicumblaadjes bij. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel