Chocoladetaart

Chocoladetaart
Ingrediënten: 125 gram boter, 75 gram witte basterdsuiker, 250 gram bloem, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker, zout, 400 ml slagroom, 3 eetlepels honing, 400 gram pure chocolade, 100 gram boter,

Voor de taartbodem maak je een deeg van 125 gram boter (in blokjes gesneden), 75 gram witte basterdsuiker, 250 gram bloem, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker en een klein beetje zout. Kneed al deze ingredienten tot je een samenhangend deeg heb. Verpak dit in folie en leg het een uur in de koelkast te rusten. Vet dan een taartvorm in en bekleed de vorm met het deeg. Het moet overal ongeveer een halve centimeter dik zijn. Bedek het deeg met bakpapier en doe in de taartvorm een steunvulling en bak de taartbodem in een minuut of 20 goudbruin in de voorverwarmde oven op 160 graden (hetelucht oven). Haal de steunvulling en het bakpapier uit de taartvorm. Laat de taartbodem nog in de taartvorm zitten. Voor de vulling breng je 400 ml slagroom met 3 eetlepels honing zachtjes aan de kook. Hak ondertussen in de keukenmachine 400 gram pure chocolade fijn en snij alvast 100 gram boter in blokjes. Als het honing-slagroommengsel kookt haal het dan van het vuur af en doe er de chocolade en boter bij. Blijf nu roeren tot de boter en chocolade gesmolten is. Als je een homogene massa hebt stort je de chocoladevulling op de taartbodem. Laat hem afkoelen en zet hem dan voor zeker 3 uur in de koelkast, liefst nog langer. Dan moet de vulling zo zijn dat hij niet echt vloeibaar meer is en goed snijdbaar is. Als de chocoladetaart niet in 1x opgaat, bewaar de taart dan in de koelkast. Eet smakelijk!


3 reacties op “Chocoladetaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat