Broccoli Lasagne

Broccoli Lasagne

Ingrediënten: 1 broccoli, zout, 1 ui, 250 gram kastanjechampignons, nootmuskaat, peper, zout, 125 ml kookroom, lasagnebladen, geraspte kaas, amandelschilfers,

Blancheer 1 stronk broccoli (in roosjes gesneden) in kokend water met wat zout voor ongeveer een minuut of 5. Giet het af en laat het iets afkoelen. Bak in de hete olie 1 fijngesnipperde ui met 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons voor ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Giet er nog 125 ml kookroom bij en breng het even aan de kook. Vet een ovenschaal in. Maak een laagje van het champignon-ui mengsel. Leg hierop de lasagnebladen. Dan een laag kleine broccoliroosjes en eventueel nog wat overgebleven champignon-uimengsel. Weer een laag lasagnebladen en daarop giet je de kaassaus (ik had kaassaus gebruikt die ik vrijdag bij de spinazie had gemaakt van 30 gram bloem, 30 gram boter, 500 ml melk en 50 gram kaas). Doe hierover nog wat geraspte kaas en strooi er amandelschilfers over. Zet dit in de voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 tot 40 minuten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel