Broccoli Lasagne

Broccoli Lasagne
Ingrediënten: 1 broccoli, zout, 1 ui, 250 gram kastanjechampignons, nootmuskaat, peper, zout, 125 ml kookroom, lasagnebladen, geraspte kaas, amandelschilfers,

Blancheer 1 stronk broccoli (in roosjes gesneden) in kokend water met wat zout voor ongeveer een minuut of 5. Giet het af en laat het iets afkoelen. Bak in de hete olie 1 fijngesnipperde ui met 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons voor ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Giet er nog 125 ml kookroom bij en breng het even aan de kook. Vet een ovenschaal in. Maak een laagje van het champignon-ui mengsel. Leg hierop de lasagnebladen. Dan een laag kleine broccoliroosjes en eventueel nog wat overgebleven champignon-uimengsel. Weer een laag lasagnebladen en daarop giet je de kaassaus (ik had kaassaus gebruikt die ik vrijdag bij de spinazie had gemaakt van 30 gram bloem, 30 gram boter, 500 ml melk en 50 gram kaas). Doe hierover nog wat geraspte kaas en strooi er amandelschilfers over. Zet dit in de voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 tot 40 minuten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat