Spinazie met Rijst en Kaassaus

Spinazie met Rijst en Kaassaus
Ingrediënten: rijst, 100 gram ontbijtspek, 450 gram spinazie, 30 gram bloem, 30 gram boterm 300 ml melk, zout, peper,

Kook de rijst zoals je zelf gewend bent. Bak in een hete wok 100 gram plakjes ontbijtspek knapperig. Als het ontbijtspek knapperig is dan schep je het uit de pan en giet je het teveel aan vet af. Roerbak dan in een wok 450 gram spinazie tot het geslonken is. Maak ondertussen een kaassaus van 30 gram bloem, 30 gram boter, 50 gram kaas, en 300 ml (of iets meer) melk. Smelt daarvoor de boter, doe er bij de bloem en bak dit een minuut mee. Giet er dan beetje bij beetje de melk erbij tot je de gewenste dikte saus krijgt. Blijf ten allertijde goed roeren. Haal de pan met de saus van het vuur en roer de kaas erdoor, breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveer direct. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat