Boterkoek

Boterkoek
Ingrediënten: 250 gram patentbloem, 125 gram witte basterdsuiker, 225 gram boter, 1 zakje vanillesuiker, zout, 1 ei,

Doe in een kom 250 gram patentbloem, 125 gram witte basterdsuiker, 225 gram koude boter in kleine stukjes, 1 zakje vanillesuiker en een mespunt zout. Kneed alles goed doorelkaar met koude handen totdat je een samenhangend deeg krijgt. Doe dit in een ingevette vorm met een doorsnee van maximaal 26 centimeter en zorg dat het deeg overal ongeveer gelijk is qua hoogte. Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei en trek dan ruiten in de koek. Zet hem dan voor ongeveer 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven op 175 graden (normaal). Laat hem daarna even afkoelen in de vorm en haal hem er dan pas uit. Smul ze!


0 reacties op “Boterkoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat