Boterkoek

Boterkoek

Ingrediënten: 250 gram patentbloem, 125 gram witte basterdsuiker, 225 gram boter, 1 zakje vanillesuiker, zout, 1 ei,

Doe in een kom 250 gram patentbloem, 125 gram witte basterdsuiker, 225 gram koude boter in kleine stukjes, 1 zakje vanillesuiker en een mespunt zout. Kneed alles goed doorelkaar met koude handen totdat je een samenhangend deeg krijgt. Doe dit in een ingevette vorm met een doorsnee van maximaal 26 centimeter en zorg dat het deeg overal ongeveer gelijk is qua hoogte. Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei en trek dan ruiten in de koek. Zet hem dan voor ongeveer 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven op 175 graden (normaal). Laat hem daarna even afkoelen in de vorm en haal hem er dan pas uit. Smul ze!


2 reacties op “Boterkoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel