Rijst met Witte Kool en Kipfilet

Rijst met Witte Kool en Kipfilet
Ingrediƫnten: 2 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel sambal, 1 teentje knoflook, 1 kipfilet, 1 ui, 300 gram witte kool,

Maak een marinade van 2 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel sambal en 1 fijngehakt teentje knoflook. Marineer hierin 1 in blokjes gesneden kipfilet voor minstens een uur. Bak in de hete olie 1 fijngesnipperde ui. Als de ui glazig is voeg je de kipfilet met de marinade toe. Bak dit een minuut of 5 mee. Dan kan je er 300 gram gesneden witte kool aan toevoegen. Bak dit kort mee en laat het dan een minuut of 10 op zacht vuur, afentoe roerend, op een zacht vuurtje gaar worden. Serveer het geheel met rijst, gebakken uitjes en pindasaus. Eet smakelijk.


1 reactie op “Rijst met Witte Kool en Kipfilet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat