Rijst met Witte Kool en Kipfilet

Rijst met Witte Kool en Kipfilet

Ingrediënten: 2 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel sambal, 1 teentje knoflook, 1 kipfilet, 1 ui, 300 gram witte kool,

Maak een marinade van 2 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel sambal en 1 fijngehakt teentje knoflook. Marineer hierin 1 in blokjes gesneden kipfilet voor minstens een uur. Bak in de hete olie 1 fijngesnipperde ui. Als de ui glazig is voeg je de kipfilet met de marinade toe. Bak dit een minuut of 5 mee. Dan kan je er 300 gram gesneden witte kool aan toevoegen. Bak dit kort mee en laat het dan een minuut of 10 op zacht vuur, afentoe roerend, op een zacht vuurtje gaar worden. Serveer het geheel met rijst, gebakken uitjes en pindasaus. Eet smakelijk.


Één reactie op “Rijst met Witte Kool en Kipfilet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel