Duo-cake met Sinaasappel en Chocolade

Duo-cake met Sinaasappel en Chocolade
Ingrediënten: 250 gram bloem, 250 gram boterm 250 gram suiker, 4 eieren, 1 zakje vanillesuiker, 100 gram pure chocolade, 1 sinaasappel,

Maak in 2 kommen beslag klaar met in elke kom, 125 gram bloem, 125 gram boter, 125 gram suiker, 2 eieren, en een half zakje vanillesuiker. Smelt 100 gram pure chocolade au-bain marie of in de magnetron en meng het door 1 deel van het beslag. In het andere deel van het beslag doe je de rasp van 1 sinaasappelschil en een klein beetje sap. Meng ook dit goed door. Schep het beslag allebei in een ingevette en bebloemde cakevorm. Zet het nu in de voorverwarmde oven op 165 graden voor ongeveer een uur. Laat de cake dan nog even afkoelen in de vorm en stort hem dan uit de vorm. Smul ze!


0 reacties op “Duo-cake met Sinaasappel en Chocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat